FAQ - Spørgsmål & svar

Har du glemt din adgangskode til PiA systemet, er der to måder at løse det på.

Løsning 1:

På logind billedet, tryk på "Glemt din adgangskode?". Følg der efter vejledningen.

Løsning 2.

Tryk på følgende link for at nulstil din adgangskode:

https://pia.dhpu.dk/index.php?option=com_users&view=reset

Indtast din mail adresse og tryk send. Du vil efterfølgende modtage en aktiverings kode på mail. Følg vejledningen i mailen.

NB.

Så frem du ikke modtager nogen mail, skylds det ret sikkert at du er registreret med en forkert mail adressen i PiA. Du skal derfor kontakte klubbens administrator så han han rette den i systemet.

Inden PiA kan generere betalinger for næste års kontingenter, er det vigtigt at du logger ind i PiA og får styr på dine medlemmer hurtigst muligt. Ellers når dine medlemmer ikke at få deres Pilot ID inden nytår.

Her er hvad du skal sørge for:

•    Tjek dine medlemmers adresser og email adresser (Pilot-ID bliver sendt direkte til medlemmerne)
•    Tjek at dine medlemmer har et gyldigt profil foto, da det er dette der kommer på Pilot ID’et. Uden et gyldigt billede bliver der ikke udstedt et Pilot ID.
•    Tjek dine medlemmers rating i samarbejde med klubbens Chef instruktør. Er der rettelser, skriv da til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få det rettet.
•    Gå ind på ”Klub Data” siden og vælg om du vil have DHPU til at opkræve Klub kontingentet. Så vil dine stam medlemmer kunne betale via PiA’s online betalings system.

Når ovenstående 4 punkter er gennemført skal du kontakt os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og skriv at jeres klub er klar. Så vil vi generere betalingerne til jeres medlemmer. Når medlemmerne efterfølgende logger på PiA, vil de have adgang til at se og betale opkrævningen.

Vær opmærksom på, at PiA kun håndterer klub kontingent for stam medlemmer. Altså de betalinger der lovmæssigt skal ske for at man lovmæssigt kan få sit Pilot-ID. I skal således selv sørge for at opkræve kontingent for jeres sekundære medlemmer.

Som klub administrator skal du tage stilling til om DHPU skal varetage opkrævningen af klubbens kontingent. Det betyder at jeres medlemmer kan betale via PiA's betalingsmodul og at deres betalinger registreres med det samme. Under "Betalinger" har i mulighed for at følge med i hvem og hvornår jeres medlemmer har betalt.

For at lade DHPU varetage opkrævningen, skal i gå ind på "Klub Data" siden. Her sætter i flueben i "Lad DHPU opkræve" og skiver der efter prisen.

faq 01

Så frem klubben vælger IKKE at lade DHPU håndtere klub kontingent betalingerne, skal i blot fjerne markeringen. Der vil da automatisk stå 0 i ”Pris pr. år”.
Husk… at det nu er JERES ansvar at markere efter hånden som jeres medlemmer får betalt klub kontingentet. Dette markerer i under ”Medlems betalinger”. Hvis i ikke løbende får ajourført disse betalinger, kan sekretariatet således heller udstede Pilot-ID til pågældende medlemmer.

Med andre ord… det er klart nemmest for jer at lade PiA håndtere betalingen for jeres klub kontingent.

Som udgangspunkt overfører DHPU penge til klubberne omkring d. 1. i hver måned

Som klub admin kan du se hvem og hvornår der har betalt i samme sekundt som betalingen er gennemført. Det gør du under ”Betalinger” / ”Medlems betalinger”.

Du skal kontakte din stam klubs Chef instruktør. Det er hans ansvar at kontakte Sekretariatet og få det rettet.

Nej, du kan ikke selv rette i oplysningerne. Du skal der imod kontakte Sekretariatet på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Så sørger de for at rette oplysningerne.

Så er der ikke andet for end at betale via. Unionens bank.

Er det i forbindelse med bestilling af Pilot-ID, må du dog påregne en ekstraordinær lang ekspeditions tid. Det skyldes at Dif's økonomi afdeling først skal lave bank opgørelse der så skal ekspederes videre til DHPU. Vi skal efterfølgende "kode" betalingen ind i PiA. Før kan vi ikke generere et Pilot-ID.

Nej, som det er nu håndterer PiA kun betalinger for stam klubs medlemmer. Altså det der lovmæssigt skal være på plads før man kan få et Pilot-ID. Klubberne må således selv sørge for at opkræve klub kontingent for deres sekundære medlemmer.

Det er vigtigt at du har et gyldigt billede på din profil. Det er på baggrund af dette billede dit Pilot-ID bliver genereret. Har du ikke et billede kan DHPU ikke udstede et Pilot-ID til dig.

Du kan ændre eller tilføje et profil billede det ved at klkke på det lille ikon øverst til højre på "Mine Data" side.

Nu åbner siden hvor du kan tilføje eller ændre dit billede. Læs venligst kravene til billedet.

For at vælge et billede på din computer skal du trykke på det store ikon "Opload et billede".

Du har nu mulighed for at zoome i billedet, samt at vælge hvilket område af billedet du vil bruge. Det gør du ved at stille musen over billedet og holde musen nede. Du kan nu rykke rundt på billedet.

Når du har fundet det rigtige udsnit af billedet, trykker du "Gem". Nu vil du til højre kunne se det endelige resultat.

Hvis du har problemer med at gemme billedet, kan det være filnavnet der ikke er gyldigt. Du må f.eks. ikke have et punktum midt i filnavnet... ud over det der selvfølgelig adskiller file extension (feks. JPG eller PNG).

Du kan nu vende tilbage til din Data side og dit profil billede er nu sat ind.