FAQ - Generelt

Har du glemt din adgangskode til PiA systemet, er der to måder at løse det på.

Løsning 1:

På logind billedet, tryk på "Glemt din adgangskode?". Følg der efter vejledningen.

Løsning 2.

Tryk på følgende link for at nulstil din adgangskode:

https://pia.dhpu.dk/index.php?option=com_users&view=reset

Indtast din mail adresse og tryk send. Du vil efterfølgende modtage en aktiverings kode på mail. Følg vejledningen i mailen.

NB.

Så frem du ikke modtager nogen mail, skylds det ret sikkert at du er registreret med en forkert mail adressen i PiA. Du skal derfor kontakte klubbens administrator så han han rette den i systemet.

Du skal kontakte din stam klubs Chef instruktør. Det er hans ansvar at kontakte Sekretariatet og få det rettet.

Så er der ikke andet for end at betale via. Unionens bank.

Er det i forbindelse med bestilling af Pilot-ID, må du dog påregne en ekstraordinær lang ekspeditions tid. Det skyldes at Dif's økonomi afdeling først skal lave bank opgørelse der så skal ekspederes videre til DHPU. Vi skal efterfølgende "kode" betalingen ind i PiA. Før kan vi ikke generere et Pilot-ID.

Det er vigtigt at du har et gyldigt billede på din profil. Det er på baggrund af dette billede dit Pilot-ID bliver genereret. Har du ikke et billede kan DHPU ikke udstede et Pilot-ID til dig.

Du kan ændre eller tilføje et profil billede det ved at klkke på det lille ikon øverst til højre på "Mine Data" side.

Nu åbner siden hvor du kan tilføje eller ændre dit billede. Læs venligst kravene til billedet.

For at vælge et billede på din computer skal du trykke på det store ikon "Opload et billede".

Du har nu mulighed for at zoome i billedet, samt at vælge hvilket område af billedet du vil bruge. Det gør du ved at stille musen over billedet og holde musen nede. Du kan nu rykke rundt på billedet.

Når du har fundet det rigtige udsnit af billedet, trykker du "Gem". Nu vil du til højre kunne se det endelige resultat.

Hvis du har problemer med at gemme billedet, kan det være filnavnet der ikke er gyldigt. Du må f.eks. ikke have et punktum midt i filnavnet... ud over det der selvfølgelig adskiller file extension (feks. JPG eller PNG).

Du kan nu vende tilbage til din Data side og dit profil billede er nu sat ind.

Dit brugernavn er pia efterfulgt af dit Pilot-ID og uden mellemrum.

Feks. pia1234

PP1 og SP1 er ikke rigtig en rating. Det er noget man er fra dag et i sporten. Eleven skal dog stadig have et Pilot-ID, efter som kortet samtidig er et bevis for at eleven er forsikret og medlem i Unionen.

Det skyldes ret sikker at du ikke har nogen ubetalte kontingenter. Hvis det er sidst på året og du mener der burde ligge en "regning" til dig, skal du kontakte din stam klub's Klub administrator. DHPU sekretariatet genererer nemlig ikke din kontingent betaling før klub administratoren har givet besked til os om at klubben er klar.

Er det feks. midt på året og handler det om et nyt rating kort pga. opgradering, er det Chef instruktøren i din stam klub der skal bede sekretariatet om at generere en ventende betaling til dig.

Er det blot et almindelig køb af feks. Pilot ID, fordi du måske har mistet dit gamle, kan du fint tage kontakt direkte til sekretariatet. Så genererer de en betaling til dig i PiA.

Uanset hvad du har betalt for, kan du løbende holde øje med hvornår dit køb er blevet ekspederet. Det gør du via punktet "Ekspederet" under Betalings modulet i PiA.

Hvis du har brug for et nyt kort, enten fordi det er blevet væk eller fordi du midt på året har fået ny rating, skal du kontakte Sekretariatet på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Sekretariatet vil efterfølgende generere en regning til dig på et nyt kort. Denne regning kan du se og betale næste gang du logger på PiA. Et nyt Pilot ID koster pt. 100.-.

Så snart Sekretariatet kan se din betaling, printer og sender de et nyt kort til dig. Du kan selv holde øje med hvornår dette er sket under feltet "Ekspederet".

Du skal kontakte Sekretariatet på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Så sørger de for at oprette en ventende betaling til dig hvor IPPI kortet også står på. Når du har betalt via. PiA's betalingssystem, sender Sekretariatet kortet til dig.

Vær opmærksom på, at der kommer et ekstra gebyr på opkrævningen hvis du har bedt om en hastebehandling. Hvis det er tilfældet bliver kortet ikke sendt før både kort og gebyr er betalt.